Lunapark0 WasserspiegelLUNAPARK

een nieuw Brabants ensemble, opgericht door Arnold Marinissen en Anthony Fiumara

De naam Lunapark staat voor het machinale in de stukken die het ensemble uitvoert. Maar ook voor spanning, het avontuur, de pret, de onverwachtse bochten, de snelle loopings en het uitzicht op de blauwe lucht.

Pop- en rockinvloeden staan gebroederlijk naast meer klassiek georiënteerde werken. Lunapark bestaat uit jonge en meer ervaren topmusici met een brede blik. Met die samenstelling, en het avontuurlijke repertoire, neemt Lunapark in een reusachtige omhelzing een tot nog toe vacante positie in het Nederlandse muziekleven in.

Lunapark heeft zijn natuurlijke thuis gevonden op Strijp-S in Eindhoven – het oude Philips-terrein dat het epicentrum is geworden voor jonge makers die zich op het snijvlak van media en genres begeven.

Lunapark0
foto Marco BorggrevePALINCKX/MARINISSEN/PALINCKX

Palinckx/Marinissen/Palinckx is een nieuwe formatie met gitarist Jacq Palinckx, slagwerker Arnold Marinissen en contrabassist Bert Palinckx.

Het trio koppelt ongebreidelde improvisatie aan compositionele input van Jacq Palinckx.

Door Jacqs gebruik van elektrische en akoestische gitaren, Berts contrabas en Arnolds compacte maar veelzijdige set heeft het trio een transparant geluid waarmee het alle kanten op kan.

Palinckx/Marinissen/Palinckx maken muziek die allesbehalve idioomvast is. Het trio staat voor spelplezier en energie, met sporen van gecomponeerde muziek en rockmuziek.

Het trio Palinckx/Marinissen/Palinckx is
soms dromerig
soms hilarisch
soms ontroerend
soms dadaïstisch
soms delicaat
soms losbandig
maar ..... altijd op het scherpst van de snede.

Waterspiegel/Wasserspiegel

een muzikale reis door de wereldzeeën

De geschiedenis van de diepzee is jong. Technische en biologische grenzen maakten het de wetenschap pas halverwege de twintigste eeuw mogelijk, zich met deze levensruimte bezig te houden...

Het programma „Waterspiegel“ houdt zich bezig met de „klankruimte“ zee, duikt met muziekstukken voor violoncello, slagwerk en electronica tot een diepte van meer dan 10.000 meter onder de zeespiegel, en daarmee in een imaginaire klankwereld.

De spectrale muziek van Jonathan Harvey, Per Norgards golfbewegingen en de barokke klankrivieren van Domenico Gabrielli stromen door de vele lagen van de hoorbaar gemaakte waterwereld.

Met eigen werken nodigen Katharina Gross en Arnold Marinissen je verbeeldingskracht uit, mee te gaan op een afwisselende muzikale reis door de wereldzeeën!

Arnold Marinissen Unter Wasser
Gyorgy Ligeti Solo-Sonate, I. Dialogo, II. Capriccio
Per Norgard Waves
Katharina Gross & Arnold Marinissen Waterspiegel I - IV: -10902 / -725 / 0 / boven 0
Domenico Gabrielli Ricercar Nr. 7
Peter Adriaansz nieuw werk
Anthony Fiumara 92 Falls #4: A Note for James Tenney
Jonathan Harvey Ricercare Una Melodia

WasserspiegelOM MIJ MIJZELF MET MIJN AAN MEZELF EN MEZELF EN MIJN EIGEN

een programma van Arnold Marinissen rond film, slagwerk en dans

Een man in het bos, een meisje dansend op water, een klapwiekende vlieg, een motorrijder op een duister podium, een acteur die slagwerkinstrumenten aantreft in een décor van doek en karton. Allen brengen ze, volledig opgaand in hun eigen wereld, door middel van bewegingen klanken teweeg. OM MIJ MIJZELF MET MIJN AAN MEZELF EN MEZELF EN MIJN EIGEN biedt een blik in Arnold Marinissen’s hoogstpersoonlijke kijkdoos, waarin beweging en klank een raadselachtig huwelijk aangaan.

Met gastrollen voor ondermeer de negenjarige Julia, acteur Yahya Gaier, danser/choreograaf Ederson Rodrigues Xavier, danseres Liat Waysbort, en de achtvoudig Nederlands kampioen motorbike trial Alex van den Broek.

De titel van het programma is ontleend aan het gelijknamige stuk van Jan van de Putte, waarin een slagwerker zijn pauk en zichzelf aan een scrupuleus onderzoek onderwerpt.

Ederson Rodrigues Xavier & Arnold Marinissen TUNED (Ederson Rodrigues Xavier & Liat Waysbort, dans)
Rob & Arnold Marinissen Prepared Forest
Arnoud Noordegraaf SOLOIST
David Prior & Arnold Marinissen Larry Lynch meets a pony
H.C Gilje & Yannis Kyriakides Lab Fly Dreams
Rob & Arnold Marinissen Prepared Surface
Rob & Arnold Marinissen FRAMED & LIVE


still uit Arnoud Noordegraafs SOLOIST